Teknoloji

Elon Musk küresel bir tehdit mi? Ukrayna’nın Rus gemisine saldırmasını engelledi!

Elon Musk, geçen yıl Rus gemilerine patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı göndermek isteyen Ukrayna’nın Kırım yakınlarındaki Starlink uydu sistemine erişimini engellediğini söylemişti.

The New York Times’tan Reuters’in haberine göre, görüşmelere aşina iki kişi Ukrayna’nın Musk’tan Kırım yakınlarında Starlink erişimi istediğini ancak Musk’ın reddettiğini söyledi. Daha sonra şirketin uydularının uzun menzilli drone baskınları için kullanılamayacağını söyledi.

UKRAYNA ORDUSUNUN STARLINK TAAHHÜDÜ ARTIYOR

Ukrayna, Şubat 2022’deki Rus işgalinden bu yana internet ve iletişim için giderek daha fazla Starlink’e güveniyor. Uzak bölgelere bile internet hizmeti sağlamak için yörüngede binlerce uydu bulunan sistem, çatışma bölgelerinin çoğu zaman tek çıkış yolu oluyor. internet girişi.

Musk, Starlink’in Şubat 2022’de Ukrayna’da faaliyet göstermeye başladığını belirtmiş ve Ukraynalı yetkililer, Mayıs ayı başında günlük 150.000 civarında kullanıcısı olduğunu söylemişti.

STARLINK SAYESİNDE HEDEF BİR DAKİKA İÇİNDE BULUNABİLİR VE İMHA EDİLİR

Times’a konuşan askerler, Starlink sayesinde drone pilotlarının yaklaşık bir dakikada hedef bulup ateş edebildiğini ve bu sefer teknolojiyi kullanmadan 20 dakika önce olduğunu belirtti.

Ukrayna’nın dijital bakanı Mykhailo Fedorov Times’a söyledi “Starlink’in kurtarmaya yardım ettiği hayatların sayısı binlerce sayılabilir”söz konusu.

Ancak Ukraynalı yetkililer, Starlink’e çok fazla güvenmekten de endişe duyuyorlar ve diğer uydu internet sağlayıcılarına ulaştılar. Ancak Times’a göre hiçbiri Starlink’in sağladığı bağlantı düzeyiyle boy ölçüşemez.

Fedorov Yıldız Bağlantısı “Şu anda tüm iletişim altyapımızın kanı”gibi tanımlanır.

ABD, ELON MUSK’A KARŞI KENDİ UYDUSUNU GELİŞTİRİYOR

Times, dünya liderlerinin ve orduların Musk’ın “dengesiz ve kişiliğe dayalı tarzı” hakkında endişe duyduklarını bildirdi.

Times’ın haberine göre, bazı ülkeler son bir buçuk yıldır ABD’li yetkililerle birlikte Musk’ın Starlink üzerindeki kontrolünü sorguluyor. AB kendi rakip uydu internet sistemini planlıyor.

Rusya’nın işgalinden bu yana Musk’ın Ukrayna ile ilişkileri her zaman kolay olmadı.

STARLINK KIRIM’DA ERİŞİMİ YASAKLADI

Ukraynalı yetkililer Eylül ayında Musk’ın Kırım’da Starlink internet erişimini engellediğini ve çatışmanın tırmanmasından endişe duyduğunu söyledi.

Times’ın haberine göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanı General Valeriy Zaluzhnyi, 17 Mart 2023’te ABD Genelkurmay Başkanı General Mark A. Milley ile yaptığı telefon görüşmesinde Musk’a sordu.

Zaluzhnyi, Ukrayna’nın savaşının irtibat için Starlink’e bağlı olduğunu ve Ukrayna’nın erişime sahip olmaya devam etmesini ve maliyetin nasıl karşılanacağını sağlamak istediğini belirtti.

ELON MUSK KÜRESEL BİR TEHDİT OLABİLİR

Milyarder Elon Musk, kendi işini yapmayı kafasına koyan biri olarak öne çıkıyor. Bunun son örneği, ne pahasına olursa olsun satın aldığı Twitter’ı tamamen değiştirmeye çalışması olarak görülüyor.

Elon Musk’ın Starlink uydularının Ukrayna-Rusya savaşındaki kritik başarısı birçok ülkenin radarına girmeye başladı. ABD’nin bile Elon Musk’a karşı kendi uydu sistemini geliştirmeye başladığı biliniyor.

Bu nedenle istediği zaman devreye girip bloke edebilen bir uydu sistemine sahip olan Elon Musk’ın istikrarsızlığı ve tutarsızlığı birçok ülkede alarma geçmesine neden olacak düzeyde.

KAYNAK: HABER7

seyitgaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu